Grupperna

Grupp A

Polen
Tjeckien
Grekland
Ryssland

Kommentar: Detta känns nog som den sämsta gruppen i EM. Det finns inte med något lag som jag tror kan vara med och kämpa om att vinna EM. Kanske kan värdnationen Polen överaska och knipa en plats i slutspelet. Grupp A spelas i Warszawa.

Grupp B

Holland
Danmark
Portugal
Tyskland

Kommentar: Detta är utan tvekan den bästa gruppen i turneringen. De stackars danskarna har fått en sjuk lottning och det är faktiskt inte säkert att de kommer att ta ett enda poäng. Visserligen slog de Portugal i kvalet, men jag tror det kan bli en annan sak i mästerskapet. Ronaldo tillhör de bästa spelarna i världen och om han är i form blir det väldigt svårt för Danmark. Tyskland och Holland behöver man inte skriva så mycket om utan alla vet att båda är starka kandidater till att vinna hela EM.

Grupp C

Spanien
Irland
Kroatien
Italien

Kommentar: Här är Spanien som är regerande mästare favorit till gruppsegern. Jag skulle bli mycket förvånad om det inte blir just Spanien och Italien som tar platserna från den här gruppen. 

Grupp D

Ukraina
Frankrike
Sverige
England

Kommentar: Här vill man gärna tro på Sverige, men det är nog så att om man försöker vara objektiv så är det England och Frankrike som är favoriter till att ta slutspelsplatserna. Frankrike hade ju stora problem i VM i Sydafrika för två år sedan, men de har ett bra spelarmaterial och kan absolut slå alla lag i den här gruppen. Även England är bra, men deras nackdel är att de tror att de är bäst i världen. Resultaten i de senaste internationella turneringarn har dock visat på något annat. Engelsmännen gjorde dock ett mycket bra kval och är riktigt bra när de spelar som bäst. Sverige är bra när vi spelar som vi kan. Jag har skivit mer om Sverige om du klickar på kommentarer i menyn längst upp.

Om du vill se hela spelschemat för EM kan du kolla till exempel här. Under hela mästerskapet kommer du att kunna följa skytteligan på vår samarbetspartners webbsida www.skytteligan.se.